• Walking Football

  Elke maandagmiddag vanaf 14.00 uur tijdens het seizoen is er walking football op het complex van sv Beverwijk. U bent van harte welkom om een keer mee te doen. De regels zijn eenvoudig (zie verder hieronder) en het is voor iedereen vanaf 55 jaar!

  Lees via de volgende link meer informatie over het walking football:

  Walking Football | KNVB

 • Voor iedereen vanaf 55 jaar is deelnemen mogelijk. Opgeven kan  bij Simon Rumping (06 - 130 527 50). Het walking football vindt tijdens het seizoen op iedere donderdagmiddag plaats op het complex van sv Beverwijk.  

  Alle spelregels van het Oldstars Walking Football zijn simpel en via de volgende link te raadplegen: https://oldstars.nl/wp-content/uploads/svbeverwijk/2019/09/OldStars-walking-football-spelregeldocument.pdf

   

  De tien gouden regels van

  OldStars walking football zijn:

  1. Rennen ...................................................................................................... 

  Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen.

  2. Sliding ........................................................................................................ 

  Het maken van slidings is niet toegestaan. Een sliding wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de sliding heeft ingezet.

  3. Intrap en indribbel ................................................................................... 

  Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd wordt de bal met de voet weer het spel ingebracht. Dit kan door in te trappen of in te dribbelen. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

  4. Aftrap .........................................................................................................

  Het spel begint door middel van een aftrap in het midden van het speelveld. Ook na een doelpunt wordt het spel hervat door het nemen van een aftrap op die positie. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

  5. Buitenspel..................................................................................................

  Buitenspel is niet van toepassing op OldStars walking football.

  6. Bal boven heuphoogte.............................................................................

  De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Een pass of schot boven heuphoogte wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de bal heeft getrapt.

  7. Vrije trappen, overtredingen en hoekschoppen................................. 

  Een vrije trap is te allen tijde indirect. De tegenpartij dient een afstand  minimaal drie meter in acht nemen. Hoekschoppen worden genomen vanaf de hoekpunten door middel van een intrap of indribbel. Ook daarbij geldt dat de tegenstander minimaal drie meter afstand moet hebben van de bal.

  8. Keepers.......................................................................................................

  Er wordt zonder keepers gespeeld.

  9. Lichamelijk contact..................................................................................

  Lichamelijk contact is niet toegestaan. Een (schouder)duw of vasthouden wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de overtreding is begaan.

  10. Scoren..........................................................................................................

  Scoren vanaf eigen helft is niet toegestaan. Zodra een speler de bal vanaf eigen helft in het doel van de tegenstander trapt, wordt het spel hervat met indribbelen of intrappen vanaf de achterlijn.